Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Moksie Foroe (gemengde kippenborstfilet)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten in de combi of 30 minuten in de oven.

Ingrediënten

250 gram kippenborstfilet
boter
Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
Faja Lobi Losie Foroe (marinade)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)

Bereiden

Snijd de kip in stukken van bijv. 12x8cm en verdeel het in 3 gelijke delen voor de 3 verschillende marinade‘s; per deel marineren met één marinade. Voeg de marinade aan het vlees toe tot het ondergedompeld is en marineer het 2-3 uur. Leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het daarna in de oven op 200 graden gaar; het vlees kan ook worden gegrild of geroosterd. Marinadetip: in Suriname zet men het vlees één nacht tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor ook de marineertijd bespaart.
Serveertip: Serveren met Kotomisi Rijst, Nasi Goreng, Moksie Alesie, Tjauw-Min, Spaghetti.

Variatietip: In plaats van kipfilet kan ook ander vlees worden gebruikt o.a. Masterbeef, rundvlees, karbonade, varkenslapjes, kalkoenfilet, drumsticks, sparerib. Moksie Foroe leent zich ook voor braden, grillen, roosteren, gourmetten, barbecuen, fonduen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Snesie Foroe (Surinaams-Chinees kipgerecht)
Snesie Mie
Zalm de Luxe
Murgie en Jhienga Tarkari (kip met garnalen)
Okro Bravoe (okersoep)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes