Snijd de kip in stukken van bijv. 12x8cm en verdeel het in 3 gelijke delen
voor de 3 verschillende marinade‘s; per deel marineren met
één marinade. Voeg de marinade aan het vlees toe tot het
ondergedompeld is en marineer het 2-3 uur. Leg op elk stuk vlees een
klontje boter en bak het daarna in de oven op 200 graden gaar; het vlees
kan ook worden gegrild of geroosterd. Marinadetip: in Suriname zet men het
vlees één nacht tevoren in de marinade in de koelkast; het
vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor ook de marineertijd
bespaart.
Serveertip: Serveren met Kotomisi Rijst, Nasi Goreng, Moksie Alesie,
Tjauw-Min, Spaghetti.
Variatietip: In plaats van kipfilet kan ook ander vlees worden gebruikt o.a. Masterbeef, rundvlees, karbonade, varkenslapjes, kalkoenfilet, drumsticks, sparerib. Moksie Foroe leent zich ook voor braden, grillen, roosteren, gourmetten, barbecuen, fonduen.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |